General Awareness Question for SSC CPO/CGL/MTS Exam 2017

General Awareness Question for SSC CPO/ CGL/MTS Exam 2017 - Set-1
Dear Readers, Here we have given the General Awareness Question and answer for SSC CPO / CGL / MTS Examination 2017. Candidates those who are preparing for the SSC Examination can use these materials.


1). Price discrimination is a feature of
a)   Oligopoly
b)   Monopoly
c)   Monopsony
d)   Duopoly
2). if the increase in demand is more than the increase in supply, the price will
a)   remain the same
b)   increase
c)   decrease
d)   fluctuate
3). The first law officer of the Government of India is
a)   The Law Minister
b)   The Attorney-General of India
c)   The Chief Justice of the Supreme Coin
d)   None of these
4). Consumers are likely to get a variety of goods under
a)   Oligopoly
b)   Perfect competition
c)   Monopoly
d)   Imperfect competition
5). Under WTO, Protection of Plant Varieties and Fanners Rights Legislation was passed in August
a)   2002
b)   1999
c)   2000
d)   2001
6). The level of economic activity of an economy largely depends on
a)   Aggregate Savings in the economy
b)   Aggregate Demand in the economy
c)   Aggregate Supply in the economy
d)   Aggregate Investment in the economy
7). In which portion of the Constitution, were the goals of the Indian Constitution incorpo-rated?
a)   Fundamental Rights i.e. Part III
b)   Preamble
c)   Directive Principles i.e. Part IV
d)   None of these
8). The Constitution of India was adopted on
a)   26th Januaiy, 1950
b)   26th November, 1949
c)   15th August, 1949
d)   9th December, 1946
9). Of the following Congress Leaders, who was not a "Moderate"?
a)   Bal Gangadhar Tilak
b)   Bipin Chandra Pal
c)   Lala Lajpat Rai
d)   All of the above
10). Russian Revolution broke out in the year
a)   1919
b)   1916
c)   1917
d)   1918

Answers:
1).b)    2).b)   3).b)   4).b)   5).d)   6).b)   7).b)   8).b)   9).d)   10).c)  

For More General Awareness Questions - Click Here