Geography - GK Quiz for Railway / SSC CGL, CHSL Exams

Geography - GK Quiz for SSC/FCI Exams
Geography GK Quiz for SSC CGL, CHSL Exams Set-38:
The List of Important GK questions from Geography for SSC CGL / CHSL Exams were given here, Candidates those who are preparing for the SSC and all other competitive Exams can use this material.


1). When was the route of Suez canal constructed?
Answer: AD 1869

2). The mountain ranges between the Indus and the Sutlej rivers are known as ____?
Answer: Punjab Himalaya

3). Where is the Chilika lake situated?
Answer: Odisha

4). Which is the biggest salt lake of India?
Answer: Sambhar Lake

5). Which is the longest river flowing in the Thar desert?
Answer: Luni

6). In which ocean do the Tapi and Narmada rivers fall?
Answer: The Arabian Sea

7). Which is the largest delta in the world?
Answer: The delta of Ganga-Brahmaputra (Sundraban)

8). Which landmass is known as the roof of the world?
Answer: Pamir Granthi

9). An area drained by a single river is called ____?
Answer: Drainage basin

10). Which is the biggest drainage basin of the world?
Answer: The Nile river of Egypt


For more Geography Questions- Click Here