Science Biology – GK Quiz for SSC CGL, CHSL, CPO Exam

Science Biology – GK Quiz
Science Biology – GK Quiz for SSC CGL, CHSL CPO Exam Set-35:
The lists of Important GK Questions from Biology were given here for SSC CGL, CHSL, CPO and all other competitive Exams. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.


1).In which of the following organ carbohydrates is stored as glycogen?
a)    Intestine
b)    Stomach
c)    Liver
d)    Pancreas


2). Ascorbic acid is
                a)    a vitamin
b)    an enzyme
c)    a protein
d)    an amino acid


 3).The stone formed in human kidney consist mostly of
a)    calcium oxalate
b)    sodium oxalate
c)    sodium acetate
d)    calcium


 4).Aristotle is not known as
a)    Father of Biology
b)    Father of Zoology
c)    Founder of Embryology
d)    Father of Botany


5).Bacteria helpful in making curd from milk
a)    Mycobacterium
b)    Staphilo coccus
c)    Lacto bacillus
d)    yeast


6).Which microorganism causes hepatitis B?
a)    Virus
b)    Protozoa
c)    Bacteria
d)    None of these


7).Which of the following is not a Kharif crop?
a)    Cotton
b)    Groundnut
c)    Maize
d)    Mustard


8).In which organ of the human body are the lymphocytes cells formed?
a)    Liver
b)    Long bone
c)    Pancrease
d)    Spleen


9).The bone tibia is found in
a)    Skull
b)    Leg
c)    Arm
d)    Mouth


10).Haemoglobin is an important component of
a)    RBC
b)    WBC
c)    Platletes
d)    CytopLASM


Answers:                         
1). c) 2). a) 3). a) 4). d) 5). c) 6). a) 7). c) 8). b) 9). b) 10). a)

For More Biology GK Questions - Click Here