Practice Reasoning Questions SSC CGL, CHSL, CPO Exams

Practice Reasoning Questions SSC CGL, CHSL, CPO Exams Set-15:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CGL,SSC CHSL, SSC CPO Exams was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions (Q. 1-10): Select the related letters / words / numbers from the given alternatives.

1). Good conductor : Copper : Bad Conductor :?
a)   Iron
b)   Aluminium
c)   Wood
d)   Coal


2). DAM : MAD :: WARD :?
a)   DWAR
b)   DWOR
c)   DRAW
d)   DROW


3). 7 : 32:: 35 : ?
a)   144
b)   156
c)   160
d)   172


4). PNLJ : IGEC :: VTRP : ?
a)   OMKI
b)   RSTU
c)   QSRC
d)   RPOM


5). 123 : 4 :: 726 : ?
a)   23
b)   26
c)   14
d)   12


6). Writer : Pen :: ?
a)   Needle : Tailor
b)   Artist : Brush
c)   Painter : Canvas
d)   Teacher : Class


7). LOM : NMK : PKI : ?
a)   RIH
b)   SHG
c)   RIG
d)   RHG


8). 5 : 30 :: 8 : ?
a)   14
b)   50
c)   69
d)   80


9). Illiteracy : Education :: Drought : ?
a)   Well
b)   Rain
c)   Dam
d)   River


10). Procession : Route :: Earth : ?
a)   Space
b)   Sun
c)   Orbit
d)   Highway


Answers:
1). c) 2). c) 3). c) 4). a) 5). d) 6). b) 7). c) 8). c) 9). b) 10). c)


For more Reasoning Questions - Click Here