Practice Reasoning Questions SSC CGL, CHSL, CPO Exams

Practice Reasoning Questions SSC CGL, CHSL, CPO Exams Set-16:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CGL,SSC CHSL, SSC CPO Exams was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions (1-4): Select the missing number from the given responses.
1).
36
64
100
6
8
10
12
16
?
a)   10
b)   20
c)   22
d)   110
2).













a)   60
b)   68
c)   55
d)   65
3).
4
10
6
12
96
48
16
152
?
a)   110
b)   104
c)   112
d)   124
4).
169
64
81
30
625
?
49
50
1296
576
100
70




a)   324
b)   289
c)   441
d)   361
5).
5
9
15
16
29
?
49
89
147
a)   45
b)   48
c)   51
d)   54
Directions: (6-8) Find the missing number.
6).
17
31
?
18
22
72
a)   58
b)   74
c)   47
d)   82
7).
3+9 = 31
15 + 12 = 45
18 + 9 = 36
12 + 27 = ?
a)   94
b)   14
c)   49
d)   53
8).


a)   140
b)   144
c)   145
d)   149

Directions (9-10): Find the missing character in the following questions.
9).

a)   16
b)   21
c)   61
d)   81
10).

a)   0
b)   2
c)   11
d)   12
Answers:

1). b)  2). d)  3). b)  4). a)  5). b)  6). c)  7). a)  8). c)  9). c)  10). c) 


For more Reasoning Questions - Click Here