Practice Reasoning Questions SSC CGL, SSC CHSL Exams

Practice Reasoning Questions SSC CGL, SSC CHSL Exams Set-14:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CGL,SSC CHSL Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions (1-4): Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

1). _OPQ_, N_PQ, NO_Q, NOP_
a)   ONQP
b)   NOQP
c)   NOPQ
d)   PQNO


2). _cb_cab_baca_cba_ab
a)   cabcb
b)   abccb
c)   bacbc
d)   bcaba


3). _bc c _a abc _ba ab_
a)   acbc
b)   abac
c)   abcc
d)   acac


4). an_nn_ana_na_nan_a
a)   annan
b)   aanan
c)   nanna
d)   naana


Direction(5-7): In this questions, a series is given with the term missing. Choose the correct alternative to complete the series.

5). XYZCBAUVWFE ? ?
a)   DR
b)   RS
c)   DS
d)   MN


6). ACE, BDF, CEG,  ?
a)   CED
b)   DFH
c)   DEM
d)   HED


7). MNOABCPQRDEFST  ?  ?
a)   GK
b)   UV
c)   GH
d)   UG


8). Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
a_b_a_ _n_bb_abbn
a)   abnabb
b)   bnbban
c)   bnbbna
d)   babban



Directions (9-11): Find the missing term from the given responses.

9). AGMSY, CIOUA, EKQWC, __?__, IOUAG, KQWCI
a)   GMSYE
b)   FMSYE
c)   GNSYD
d)   FMYES


10). 25-K-8, 23-I-11, 21-G-14, 19-E-17,  ?
a)   17-F-19
b)   19-C-17
c)   17-C-20
d)   20-D-17


11). AMV, FQX, KUZ,  ?
a)   PYB
b)   OXA
c)   NYB
d)   MYB


Answers:
1).c)   2).c)   3).c)   4).b)   5).a)   6).b)   7).d)   8).b)   9).a)  10).c)    11).a)  



For more Reasoning Questions - Click Here