Practice English Questions (Sentence Improvement) for SSC CGL, CHSL, CPO Exam

Practice English Questions (Sentence Improvement) for SSC CGL , CHSL Exam Set-101:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL,CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions ( 1-10) : In the following questions, a part of the sentence is in bold. Below are given alternatives to the bold part at (a), (b) and (c) which may improve the sentence Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is (d).

1). The traveler commanded of the peasant he would tell him the way to the nearest village.
a)    exclaimed of the peasant if he would
b)    enquired of the peasant if he could
c)    replied of the peasant whether he will
d)    No improvement
2). As I am new to the place I felt like a fish in water.
a)    felt like a fish in the water
b)    felt like a fish with water
c)    felt like a fish out of water
d)    No improvement
3). The flood – affected people are looking forward with the visit of the Governor.
a)    looking forward to
b)    looking forward on
c)    looking forward for
d)    No improvement.
4). He is fond of saving money.
a)    hoarding
b)    not spending
c)    spending carefully
d)    No improvement
5). He comes often to our house.
a)    come often
b)    often comes
c)    often come
d)    No improvement
6). It is Monday today, can’t it?
a)    amn’t it
b)    couldn’t it
c)    isn’t it
d)    No improvement
7). I naively assumed that I would be paid in the work.
a)    for the work
b)    for works
c)    into the work
d)    No improvement
8). The planet should be visible through the nake eye.
a)    with the nake eye
b)    to the naked eye
c)    the naked eye
d)    No improvement
9). They are good customers who always pay in the nail.
a)    on the nail
b)    with the nail
c)    without the nail
d)    No improvement
10). He is not noted in his sense of humour.
a)    for
b)    with
c)    on
d)    No improvement

Answer:


1).b)   2).c)   3).a)   4).d)   5).b)   6).c)   7).a)   8).b)   9).a)   10).a)   

For more English Practice Questions – Click Here