Railway Exam 2016 - GK Questions Asked in Examination 28th Mar 2016 (First Shift)

Railway Exam 2016 - GK Questions Asked in Examination 28th Mar 2016 (First Shift)
Railway Exam 2016 - GK Questions Asked in Examination 28th Mar 2016 (First Shift)
Dear Readers, Railway Exam 28th March First shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Check it.


1). TB day is observed on?
Answer: 24th March

2). When Indian constitution did came into amendment?
Answer: 1951

3). Karnam Malleswari related to which game?
Answer: Weightlifting

4). “do or die” is the slogan given by
Answer: Mahatma gandhi

5). In which year does Rowlatt Act came to effect
Answer: 1919

6). First international cricket match was played between?
Answer: USA and Canada

7). Golden temple of Dambulla is present in?
Answer: Sri Lanka

8). Capital of Cyprus is
Answer: Nicosia

9). What is the name of horse of Maharana Pratap Singh?
Answer: Chetak

10). Sorrow of bengal is
Answer: Damodar River

11). Kuchipudi belongs to which state?
Answer: Andhra Pradesh

12). Which boxer is also known as Real Deal?

Answer: Evander Holyfield

13). The _____ Lok sabha was formed during 2014 election.

Answer: 16th

14). First Satellite launched to Moon
Answer: Sputnik 1

15). Establishment of the panchayati Raj System was recommended by- Answer: BalwantRai Mehta Committee Report 1957

16). By which Constitutional Amendment the voting age was reduced from 21 years to 18 years- 
Answer: 61 Amendment

17). Under Article 356 of the Constitution of India, President’s rule was imposed for the first time in- 
Answer: PEPSU

18). Patiala and East Punjab States Union (PEPSU) was a state of India between 
Answer: 1948 and 1956.

19). The Political parties got the constitutional recognition for the first time in the year-
Answer: 1985

20). When did Swami Vivekanand delivered his speech in ‘World Religion Conference’ in Chicago city- 
Answer: 1893

21). Viticulture- 
Answer: Production of grapes

22). The words ‘Satyamevajayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from –
Answer: Mundakaupanishad


23). The Khurda Road division,Odisha of the East Coast Railway (ECoR) has set a target to install bio-toilets in 2,000 train coaches during 2016-17 as part of the- Answer: Swachh Bharat Mission.