Practice Reasoning Questions SSC CGL, SSC CHSL / Railway Exams

Practice Reasoning Questions SSC CGL, SSC CHSL / Railway Exams Set-6:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CGL,SSC CHSL / RRB Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions : in Questions 1-3,  select the related letters word/number from the given alternative.
1). KMF : LLH :: RMS : ?
a)   SLR
b)   SLU
c)   SSU
d)   SUS
2). CEGI : RTVX :: IKMO : ?
a)   JKLNP
b)   LNPR
c)   MNPQ
d)   DFHI
3). 8 : 28 :: 27 : ?
a)   8
b)   28
c)   64
d)   65
Directions : In questions 4-5, find the odd word/ letters / number from the given alternative.
4).
a)   432
b)   583
c)   693
d)   671
5).
a)   14-49
b)   16-64
c)   20-100
d)   24-121
Directions : In questions 6-8, a series is given with one (or more) term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.
6). D, F, I, M, ?
a)   P
b)   Q
c)   R
d)   T
7). AEI, BFI, CGK, ?
a)   DHL
b)   DLH
c)   EIM
d)   LPT
8). 1, 6, 15, ? , 45, 66, 91
a)   25
b)   26
c)   27
d)   28
9). Find out the wrong number in the series.
216,  163,  120,  72,  24
a)   216
b)   163
c)   72
d)   24
10). If 3 × 2 = 10, 5 × 4 = 18 and 6 × 6 = 22, then 7 × 6 = ?
a)   20
b)   26
c)   30
d)   42

Answers:
1). b)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). b)  


For More Practice Reasoning Questions - Click Here