Practice English Questions (Synonyms & Antonyms) for SSC CGL, CHSL Exam

Practice English Questions (Synonyms & Antonyms) for SSC CGL , CHSL Exam Set-95:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL,CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions (1-5): in the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word
1). Request
a)    Ask
b)    Please
c)    Suggest
d)    Offer
2). Foreboding
a)    Alarm
b)    Forecast
c)    Failure
d)    Foresight
3). Change
a)    Alter
b)    Renew
c)    Review
d)    Repeat
4). Acquaint
a)    Arouse
b)    Introduce
c)    Appoint
d)    Acquire

Directions (6-10): in the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word.
6). Plausible
a)    Inplausible
b)    Inplausible
c)    Implausible
d)    Displausible
7). Genial
a)    Stupid
b)    Stingy
c)    Boorish
d)    Unkind
8). Demolish
a)    Shift
b)    Build
c)    Repeat
d)    Hide
9). Frailty
a)    Energy
b)    Intensity
c)    Vehemence
d)    Strength
10). Prevent
a)    Protect
b)    Block
c)    Hinder
d)    Induce


Answers:.
1). a)   2). a)   3). a)   4). b)   5). b)   6). c)   7). c)   8). b)  9). d)   10). d) 

For more English Practice Questions – Click Here