Practice English Questions (Idioms and Phrases ) for SSC CGL, CHSL Exam

Practice English Questions (Idioms and phrases) for SSC CGL , CHSL Exam Set-93:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL,CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.



Directions : In Question Nos. 1 to 10, four alternatives are given for the given idiom / phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the given idiom / phrase.
1).I had to pull strings   to put up a good show.
a)    play music
b)    use personal influence
c)    use the instrument
d)    play a song

2). You can easily overcome this situation if you keep your head
a)    keep faith in
b)    remain clam
c)    believe in
d)    trust theothers

3).It is clear that the ideas of both reformers ran in the same groove
a)    promoted each other
b)    clashed with each other
c)    moved in harmony
d)    moved in different directions

4).This place affords a bird’s eye view of the green valley below
a)    a beautiful view
b)    a narrow view
c)    an overview
d)    an ugly view

5).He works in fits and starts
a)    consistently
b)    irregularly
c)    in high spirits
d)    enthusiastically

6).Tagore was a man of letters.
a)    of wide contacts
b)    an excellent letter dictator
c)    a great writer of letters
d)    proficient in literary art

7).His friends heat the boy to pay off old scores.
a)    to refund old dues
b)    to take revenge
c)    to force him to be a scorer in a match
d)    because he had not, scored well earlier

8).Chintan is so innocent that he wears his heart on his sleeve.
a)    Wears dress that does not match
b)    expresses his feelings openly
c)    Wears colourful dresses
d)    Expresses his feelings with the shape of a heart printed on its sleeve

9).It was a red letter day in the history of the world.
a)    a day with bloodshed
b)    a dangerous note about the destruction
c)    a day memorable for some joyful event
d)    a day with love and warmth

10).The poor subordinates are made scapegoats by their superiors
a)    punished for others misdeeds
b)    developed poor relations
c)    treated humbly and respectfully
d)    scolded with arrogant reactions

Answers:                         
1). b) 2). b) 3). c) 4). c) 5). c) 6). d) 7). b) 8). b) 9). c) 10). a)


For More Practice English QuestionsClick Here