Practice English Questions ( Cloze Test ) for SSC CGL, CHSL Exam

Practice English Questions (One Word Substitution) for SSC CGL , CHSL Exam Set-92:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL,CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions: 1-10 –                       Cloze Test
All forms of art have developed from religion (1) religious services. This is also true (2) writing poetry developed from the (3) sung in (4) of the early Gods, or from incantations sung (5) bring rain or victory in battle. Plays (6) from the dances (7) in (8) of the Gods. The novel has developed from the stories (9) about the Gods. A novel is a story that is based (10) real life.
1).
a)   And
b)   Or
c)   But
d)   Yet
2).
a)   In
b)   To
c)   Of
d)   With
3).
a)   Songs
b)   Lines
c)   Rhymes
d)   Words
4).
a)   Worship
b)   Memory
c)   Praise
d)   Appreciation
5).
a)   Together
b)   To
c)   Alone
d)   Which
6).
a)   Developed
b)   Evolved
c)   Came
d)   Wrote
7).
a)   Played
b)   Enacted
c)   Danced
d)   Performed
8).
a)   Merit
b)   Power
c)   Honour
d)   Praise
9).
a)   Deal
b)   Explain
c)   Said to
d)   Told
10).
a)   On
b)   About
c)   In
d)   Through

Answers:
1). a)   2). c)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). d)   10). a)  


For More Practice English QuestionsClick Here