Science - Physics GK Quiz - for Railway / SSC Exam

Science - Physics GK Quiz - for RRB/SSC Exam
Science - Physics GK Quiz - for SSC/RRB Exam Set-36:
The list of Important Gk Questions from science physics were given here. Candidates those who are all preparing for SSC / FCI and All other competitive examination can use this material.


1). A person weighs more in a lift which is
a)    Accelerating upward
b)    Moving up with a constant velocity
c)    Moving down with a constant velocity
d)    Accelerating downward

2). If a body is taken from the earth to the moon
a)    Its mass will be different but weight will remain the same
b)    Its mass will remain the same but weight will be different
c)    Both mass and weight will be different
d)    Its mass and weight will remain unchanged

3). When the velocity of a body is doubled, its
a)    Momentum is doubled
b)    Acceleration is doubled
c)    Potential energy is doubled
d)    Kinetic energy is doubled

4).The universal law of gravitation was propounded by
a)    Kepler
b)    Galileo
c)    Newton
d)    Copernicus

5). The gravitational force with which the sun attracts the earth
a)    Is less than the force with which the earth attracts the sun
b)    Is more than the force with which the earth attracts the sun
c)    Is the same as the force with which earth attracts the sun
d)    Is constant throughout the year

6). The weight of a body is
a)    More on the hills than in the plains
b)    Maximum at the poles
c)    Maximum at the equator
d)    The same everywhere on the surface of the earth

7). The period of revolution of a geostationary satellite is
a)    30 days
b)    24 hours
c)    365 days
d)    Changing Continuously

8). The density of sea water increase as
a)    Depth and salinity decrease
b)    Depth and salinity increase
c)    Depth decreases and salinity increases
d)    Depth increases and salinity decreases

9). When a ship entres a sea from a river?
a)    It remains at the same level
b)    Its rises a little
c)    Its rises or sinks depending on the material its is made of
d)    It sinks a little

10). The work done in holding a weight of 20kg at a height of 1m. above the ground is
a)    None of these
b)    Zero
c)    20 J
d)    200 J

Answers:

1).a)    2).b)    3).a)    4).c)    5).c)    6).b)    7).b)    8).b)    9).b)    10).b)   


Important Science-Physics QuestionsClick Here