Practice Reasoning Questions - Railway / SSC CGL Exams

Practice Reasoning Questions SSC CGL / Railway Exams Set-2:

Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CGL / RRB Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.


1).If PREMA is coded as 96731, how can RAMA be written in that code ?
a)    6737
b)    6131
c)    9631
d)    6936

2).If in a certain code HYDROGEN is written as JCJZYSSD, then how can ANTIMONY be written in that code?
a)    CPVKOQPA
b)    CRZQWABO
c)    ERXMQSRC
d)    GTZOSUTE

3).If GRINDER is coded as 7654326, how is RENDER coded in that code?
a)    642356
b)    624536
c)    624326
d)    623426

4).If TALENT is written as LATENT, how EXOTIC can be written in that code?
a)    OXOTIC
b)    TEXTIC
c)    OXETIC
d)    EXOTIC

5).If HOSPITAL is written as 32574618 in a certain code, how would POSTAL be written in that code?
a)    752618
b)    725618
c)    725168
d)    725681

6).If SPARK is coded as TQBSL, what will be the code for FLAME?
a)    GMBNF
b)    GNBNF
c)    GMCND
d)    GMBMF

7).In a certain code language POND is written as RSTL. How will HEAR be written in that code?
a)    GHIZ
b)    GHIJ
c)    JCLZ
d)    JIGZ

8).In a certain code language JOURNAL is written as MRXUQDO. How will TRAINING be written in that code?
a)    WUDHQLQJ
b)    WUDLQLQJ
c)    WUDKQLQJ
d)    WUCLQLQJ

9).If CRY is coded as MRYC, then how will GET be coded ?
a)    MTEG
b)    MGET
c)    MEGT
d)    METG

10). If BURNER is coded as CASOIS, then how will ALIMENT be coded ?
a)    BKJLFMU
b)    EKOLIMS
c)    EMONIOU
d)    BRJSFTU

Answers:                         
1). b) 2). b) 3). c) 4). c) 5). b) 6). a) 7). d) 8). b) 9). d) 10). c)

For More Practice Reasoning Questions - Click Here