Practice English Questions (Synonyms - Antonyms) for SSC CGL /FCI Exam

Practice English Questions (Synonyms - Antonyms) for SSC CGL /FCI Exam Set-89:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Direction(1-5): Out of the our four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

1). Cajole
a)   Insist
b)   Persuade
c)   Flatter
d)   Recommend
2). Fragrance
a)   Taste
b)   Aroma
c)   Sight
d)   Touch
3). Fictitious
a)   False
b)   Frail
c)   Foul
d)   Flattering
4). Obscene
a)   Dirty
b)   Unhealthy
c)   Foul
d)   Unwanted
5). Imitate
a)   Follow
b)   Copy
c)   Think
d)   Allude

Directions(6-10): choose the word Opposite in meaning to the given word.

6). Strife
a)   War
b)   Peace
c)   Anger
d)   Woe
7). Repulsive
a)   Attractive
b)   Reflective
c)   Distinctive
d)   Progressive
8). Isolation
a)   Segregation
b)   Association
c)   Seclusion
d)   Deportation
9). Antique
a)   Common
b)   Recent
c)   Innovative
d)   Youthful
10). Contented
a)   Dissatisfied
b)   Emptied
c)   Happy
d)   Unfriendly

Answers:
1).b)   2).b)   3).a)   4).c)   5).b)   6).b)   7).a)   8).b)   9).b)   10).a)  



For More Practice English QuestionsClick Here