Practice English Questions ( Fill Ups ) for SSC CGL, CHSL Exam

Practice English Questions (One Word Substitution) for SSC CGL , CHSL Exam Set-91:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC CGL,CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions (1-10): Sentence are given with blanks to filled in with an appropriate words.

1). While he was working at the construction site, the block of wood suddenly _______ his right shoulder.
a)   Was hitted
b)   Was hit
c)   Had hitted
d)   Hit
2). The ________ in the region has been pleasant recently.
a)   Climate
b)   Weather
c)   Whether
d)   Season
3). ______ following all the instructions closely, he missed out an important guideline.
a)   Instead of
b)   Although
c)   Inspite  of
d)   Otherwise
4). He was junior ______ me in college and we have been friends since then.
a)   With
b)   Than
c)   From
d)   To
5). I visit Shimla frequently; however, I have never ______ Kufri.
a)   Went to
b)   Visited to
c)   Been too
d)   Been to
6). The sparrows took no _______ the bread.
a)   Notice of
b)   Notice about
c)   Notice from
d)   Notice to
7). He shows great ability ______ Mathematics.
a)   At
b)   For
c)   About
d)   In
8). There _______ any message from my teacher since she moved to London.
a)   Isn’t
b)   Wasn’t
c)   Hasn’t been
d)   Hadn’t been
9). May I give you ______ advice?
a)   An
b)   Some
c)   Little
d)   One
10). She has been supporting her family _____ her husband ‘s death
a)   On
b)   At
c)   From
d)   Since

Answers:
1).d)   2).b)   3).c)   4).d)   5).d)   6).a)   7).d)   8).b)   9).a)   10).d)  
  

 For More Practice English QuestionsClick Here