General Awareness Quiz – For Railway/SSC CGL Exams

General Awareness Quiz – For Railway and SSC CGL Exams Set-48:
The List of General Awareness questions and answers for SSC CGL and Railway Exams. Candidates those who are all preparing for RRB/SSC and other competitive exams can use this material.


1).The head office of the Asian Development Bank (ADB) is in
a)   Manila
b)   Jakarta
c)   Honululu
d)   Geneva

2). Bijapur is known for its
a)   Heavy rainfall
b)   Rock Temple
c)   Gol Gumbaj
d)   State of Gomateshwara

3).The famous Kohinoor diamond was produced from one of the mines is
a)   Odisha
b)   Chhotanagpur
c)   Bijapur
d)   Golconda

4).Geostationary orbit is at a height of
a)   6 km
b)   1000 km
c)   3600 km
d)   36000 km

5).The largest ocean is
a)   Atlantic ocean
b)   Indian ocean
c)   Arctic ocean
d)   Pacific ocean

6).Dead ses is situated in which one of the following?
a)   A Rift Valley
b)   An Intermontane Plateau
c)   Intermontane Plains
d)   Canyons

7).The oldest type of energy known to man is
a)   Wind power
b)   Solar power
c)   Tidal power
d)   Geothermal energy

8).The Dark Continent is
a)   Africa
b)   South America
c)   Australia
d)   Asia

9).The largest producer of gold in the world is
a)   Australia
b)   Canada
c)   Russia
d)   South Africa

10).Which of the following is not correctly matched?
a)   Indonesia / Jakarta
b)   Maldives / Male
c)   North Korea / Seoul
d)   Zimbabwe / Harare

Answers:                    
1). a) 2). c) 3). d) 4). d) 5). d) 6). a) 7). d) 8). a) 9). a) 10). c)


 For More General Awareness Quiz – Click Here