General Awareness Quiz – For Railway/SSC CGL Exams

General Awareness Quiz – For Railway and SSC CGL Exams Set-47:
The List of General Awareness questions and answers for SSC CGL and Railway Exams. Candidates those who are all preparing for RRB/SSC and other competitive exams can use this material.

1).Where is the headquarter of International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) located?
a)    Geneva
b)    Washington DC
c)    London
d)    Paris

2).Who is the author of the book ‘A Foreign Policy of India’?
a)    IK Gujral
b)    BG Deshmukh
c)    LK Advani
d)    AJ Toynbee

3).Organization responsible for maintaining Red Data Book / Red List is
a)    WWF
b)    IUCN
c)    IBWL
d)    CITES

4).Bhopal gas tragedy struck in the year 1984 due to the leakage of the following gas
a)    Nitrous oxide
b)    Methane
c)    Methyl iso cyanate
d)    Carbon monoxide

5).Which of the following started the newspaper ‘Bande Mataram ‘ ?
a)    Barindra Kumar Ghosh
b)    Bipin Chandra Pal
c)    Devendra Nath Tagore
d)    Surendra Nath Bannerjee

6).Who is the author of the book ‘Glimpses of World History?
a)    Abul Kalam Azad
b)    Jawaharlal Nehru
c)    S Gopalan
d)    S Radhakrishnan

7).Which is the highest peak in Andaman and Nicobar Islands?
a)    Saddle peak
b)    Mount Thuiller
c)    Mount Diavolo
d)    Mount Koyale

8).The river also known as Tsangpo in Tibet is
a)    Ganga
b)    Brahmaputra
c)    Indu
d)    Testa

9).Kaziranga National Park is famous for
a)    Rhinoceros
b)    Tiger
c)    Lion
d)    Crocodile

10).The headquarters of organization of Petroleum Exporting Countries is located in
a)    Vienna
b)    Riyadh
c)    Kuwait city
d)    Abu Dhabi

Answers:                         
1). b) 2). a) 3). b) 4). c) 5). b) 6). b) 7). a) 8). b) 9). a) 10). a)

  For More General Awareness Quiz – Click Here