Science Chemistry - GK Quiz for SSC/RRB Exams

Science Chemistry - GK Quiz for SSC/RRB Exams Set-25: 
The List of Important GK questions from general science were given here for SSC and RRB Examinations, Candidates those who are preparing for the SSC/FCI/RRB Exam can use this material

1).Gobar gas contains mainly
a)    ethylene
b)    methane
c)    carbon dioxide
d)    acetylene
2).Rusting of iron is an example of
a)    rapid oxidation
b)    spontaneous combustion
c)    reduction
d)    slow oxidation
3).Chemically, Vitamin ‘C’ is
a)    ascorbic acid
b)    acetic acid
c)    citric acid
d)    tartaric acid
4).Excessive consumption of ethanol causes damage to the
a)    heart
b)    lungs
c)    kidneys
d)    liver
5).The most abundant source of iron is
a)    beans
b)    eggs
c)    green vegetables
d)    milk 
6).Enamel ware has a coating of
a)    red lead
b)    glass
c)    boro silicates
d)    tin
7).The substance coated on plastic tape – recorder tapes is
a)    zinc oxide
b)    iron oxide
c)    iron sulphate
d)    manganese oxide
8).The essential element in all organic compound is
a)    nitrogen
b)    sulphur
c)    chlorine
d)    carbon
 9).The substance present in good amounts in the sea and administrated in certain deficiency diseases is
a)    fluorine
b)    sodium chloride
c)    iron
d)    iodine
10).The relationship between atomic masses and physical properties of elements was obtained by
a)    Pauling
b)    Mendeleev
c)    Robert Brown
d)    Lother Mayer
Answers:                         
1). b) 2). d) 3). c) 4). d) 5). c) 6). c) 7). b) 8). d) 9). d) 10). d)

For More Science Chemistry Questions - Click Here