Science Chemistry - GK Quiz for SSC/Railway Exams

Science Chemistry - GK Quiz for SSC/Railway Exams
Science Chemistry - GK Quiz for SSC/RRB Exams Set-27: 
The List of Important GK questions from general science were given here for SSC and RRB Examinations, Candidates those who are preparing for the SSC/FCI/RRB Exam can use this material


1).The first metal to be used by a man was
a)    copper
b)    iron
c)    aluminium
d)    silver

2). The acid that can be used as hypnotic is
a)    barbitutric acid
b)    tartaric acid
c)    butanoic acid
d)    benzoic acid

3).The most malleable metal is
a)    platinum
b)    iron
c)    gold
d)    silver

4).The hottest part of the gas flame is known as the
a)    dark zone
b)    blue zone
c)    luminous zone
d)    non – luminous zone

5).In human body, the most abundant element is
a)    carbon
b)    nitogen
c)    oxygen
d)    calcium

6).The pH of human blood is around
a)    3
b)    7.5
c)    6
d)    12

7).Dialysis is used for patients having
a)    Heart diseases
b)    Liver diseases
c)    Kidney trouble
d)    Lung trouble

8).Turphentine oil is obtained from the wood of
a)    Gnetum
b)    Mycas
c)    Pinus
d)    Cedrus

9).Enzymes are made up of
a)    Carbohydrates
b)    Fatty acids
c)    Nucleo sides
d)    Amino acids

10).The nature of Salaiva is
a)    neutral
b)    basic
c)    amphoteric
d)    acidic

Answers:                         
1). a) 2). a) 3). c) 4). d) 5). c) 6). b) 7). c) 8). c) 9). d) 10). d)


For More Science Chemistry Questions - Click Here