Practice Reasoning Questions with answers-SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions (classifications)with answers Set-41:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC/FCI Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.
Directions( Q. 1 – 10): In each of the following questions, arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary and then choose the correct sequence
1).     1. Pedestal                   2. Patrol
            3. Particle                  4. Pate           
a)    1, 3, 4, 2
b)    4, 3, 2, 1
c)    3, 4, 2, 1
d)    2, 3, 1, 4
2).       1. Sentence                2. Sentry
            3. Server                    4. Servile      
a)    3, 4, 2, 1
b)    1, 2, 3, 4
c)    4, 3, 2, 1
d)    2, 3, 4, 1
3).       1. translate                  2. transmit
            3. train                        4. trance
a)    3, 4, 1, 2
b)    1, 2, 3, 4
c)    3, 4, 2, 1
d)    3, 1, 4, 2
4).       1. Vicious                   2. Vest
            3. Vesture                  4. Vessel

a)    4, 3, 2, 1
b)    4, 2, 3, 1
c)    2, 4, 3, 1
d)    4, 3, 1, 2
5).       1. Minute                    2. Mirror
           3. Misconceive           4. Moderare

a)    2, 3, 4, 1
b)    1, 2, 3, 4
c)    4, 3, 2, 1
d)    2, 4, 1, 3
6).       1. democracy        2. domoniac
            3. defunct             4. dejure

a)    3, 4, 1, 2
b)    3, 4, 2, 1
c)    1, 2, 3, 4
d)    2, 3, 4, 1
7).       1. Eider                      2. efface
           3. educate                  4. efflux

a)    3, 2, 4, 1
b)    1, 2, 4, 3
c)    2, 3, 1, 4
d)    4, 3, 2, 1
8).       1. Pester                    2. Person
           3. Perjury                   4. Perform
a)    3, 4,1, 2
b)    4, 3, 2, 1
c)    1, 4, 3, 2
d)    2, 3, 4, 1
9).       1. Swamp                  2. Sword
           3. Swoon                   4. Swarm

a)    1, 4, 3, 2
b)    1, 3, 2, 4
c)    4, 1, 3, 2
d)    4, 1, 2, 3
10).    1. Type                       2. tweeter
          3. twitch                      4. tyke
a)    1, 2, 3, 4
b)    2, 3, 4, 1
c)    2, 4, 3, 1
d)    1, 4, 3, 2

Answers:                         
1). c) 2). b) 3). a) 4). b) 5). b) 6). a) 7). a) 8). b) 9). a) 10). b)

For More Practice Reasoning Questions - Click Here