Practice Reasoning Questions -SSC / Railway Exams

Practice Reasoning Questions with answers
Practice Reasoning Questions SSC / Railway Exams Set-44:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC/RRB Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions(1-10): In each of the following questions, find which one word can be formed from the letters of the given word.

1). SEPARATION
a)    PARENT
b)    TRIBE
c)    NATIONAL
d)    HEART

2). CARPENTER
a)    PARK
b)    PARENT
c)    PAINTER
d)    REPORTER

3). GEOGRAPHIC
a)    GRAPH
b)    GEORGE
c)    HEART
d)    NIGER

4). COMMENTATOR
a)    COSMAS
b)    COMMON
c)    ANCIENT
d)    TORTOISE

5). KNOWLEGDE
a)    GOLDEN
b)    WILD
c)    GODOWN
d)    GATE

6). EDUCATION
a)    DUCK
b)    NATION
c)    CAUTION
d)    EAGER

7). PINEAPPLE
a)    EAGLE
b)    PARALLEL
c)    PARAD
d)    PALE

8). ATMOSPHERE
a)    COLD
b)    MOST
c)    DOCTOR
d)    ARGON

9). MEASUREMENT
a)    INSTITUTE
b)    MASTER
c)    EMBLEM
d)    MENACE

10). CLASSIFICATION
a)    SATISFACTION
b)    NATION
c)    ONION
d)    ASIA

Answers:
1).a)  2).b)  3).a)  4).b)  5).a)  6).c)  7).d)  8).b)  9).b)  10).d)  

For More Practice Reasoning Questions - Click Here