Practice English Questions (Opposite Meaning) for SSC/FCI Exam

Practice English Questions (Opposite Meaning) for SSC/FCI Exam Set-85:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions(1-10): in these questions out of the five alternatives, choose the one which best express, the OPPOSITE in meaning of the given word.

1). Gratified
a)    Displeased
b)    Worried
c)    Surprised
d)    Disheartened
e)    None of these
2). Reprimanded
a)    Encouraged
b)    Appreciated
c)    Rewarded
d)    Praised
e)    Enstrained
3). Revoked
a)    Issued
b)    Proposed
c)    Approved
d)    Prepared
e)    Appealed
4). Ambiguity
a)    Lucidity
b)    Clarity
c)    Transparency
d)    Plainness
e)    Animosity
5). Erroneous
a)    Justified
b)    Impartial
c)    Sincere
d)    Correct
e)    Pityful
6). Flippancy
a)    Silence
b)    Seriousness
c)    Reticence
d)    Vanity
e)    Reitify
7). Divulge
a)    Disguise
b)    Veil
c)    Suppress
d)    Conceal
e)    Surprise
8). Durable
a)    Wornout
b)    Fragile
c)    Light
d)    Delicate
e)    Luminous
9). Luxuriant
a)    Dense
b)    Small
c)    Slender
d)    Thin
e)    Splendour
10). Solicitous
a)    Concerned
b)    Indifferent
c)    Eager
d)    Noisy
e)    Nuisance

Answers:

1).d)  2).d)  3).c)  4).b)  5).d)  6).b)  7).c)  8).b)  9).c)  10).b)  

Important Practice English QuestionsClick Here