Practice English Questions (One Word Substitution) for SSC/FCI Exam

Practice English Questions (One Word Substitution) for SSC/FCI Exam Set-86:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions ( 1 – 10) : In the following questions out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words / sentence

1).More like a woman than a man in manners and habits
a)    Unmanly
b)    Effeminate
c)    Womanish
d)    Delicate

2).Handwriting which is difficult or impossible to read
a)    Unintelligible
b)    Eligible
c)    Illegible
d)    Illogical

3).To play the part of and function as some other person
a)    Imitate
b)    Pretend
c)    Impersonate
d)    Act

4).Not easily pleased by anything
a)    Fastidious
b)    Maiden
c)    Medievel
d)    Precarious

5).To die without having made a will
a)    Intaglio
b)    Inverterate
c)    Intestate
d)    Insolvent

6).One who enjoys inflicting pain on himself
a)    masochist
b)    nihilist
c)    egoist
d)    sadist

7).Murder of a brother
a)    Fratricide
b)    Patricide
c)    Regicide
d)    Homicide

8).Scale used for measuring the strength of an earthquake
a)    Celsius
b)    Newtons
c)    Richter
d)    Linear

9).Something kept as a remainder of an event
a)    Trophy
b)    Souvenir
c)    Prize
d)    Antique

10).Found all over the world
a)    International
b)    Universal
c)    Regional
d)    Provincial

Answers:                         
1). b) 2). c) 3). c) 4). a) 5). c) 6). a) 7). a) 8). c) 9). b) 10). b)  

Important Practice English QuestionsClick Here