Practice English Questions (Idioms/Phrases) with Answers

Practice English Questions (Fill in the Blanks)
Practice English Questions (Idioms/Phrases) with Answers Set-83:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions (1 – 10) : In the following questions, four alternatives are given, for the Idiom / Phrase printed in bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom / Phrase

1).My ten year – old son is an incredible live -wrie
a)    lazy
b)    dangerous
c)    naughty
d)    energetic

2).He had to cool his heels before he could get an appointment with the doctor.
a)    To be kept waiting
b)    To make publicly known
c)    To exercise influence
d)    To lose one’s temper

3).The captains of the rival teams should, try to bury the hatchet.
a)    Put up a stiff competition
b)    Make peace
c)    Win the game
d)    Forget the past

4).He stopped at the bar to wet his whistle.
a)    have a nap
b)    be happy
c)    have a problem
d)    have a drink

5).Over the years, we remained loyal through thick and thin.
a)    To our principles
b)    To employers and subordinates
c)    In married life
d)    In spite of all the difficulties

6).John is highly qualified for the job but his indecisiveness will be his Achilles’ heel.
a)    Downfall
b)    Vulnerable point
c)    Main setback
d)    Strength

7).The proposals were hanging like Damocles’ sword  over our heads
a)    To immediately work very hard and successfully at a new activity
b)    To become too excited and eager about something
c)    An impending but uncertain danger
d)    Something that you say in order to emphasize that you agree with what someone has just said
8).I will carry out your orders to the letter
a)    In writing
b)    Literally and strictly
c)    forever
d)    certainly

9).He gives himself the airs of a rich man.
a)    Enjoys being
b)    Tries to hide the fact that he is
c)    Pretends to be
d)    Boasts over the fact that he is

10).We got  into hot water just because the accountant divulged our secrets
a)    Failed in one’s efforts
b)    Landed in trouble
c)    Took the help of
d)    Came to nothing

Answers:                         
1). d) 2). a) 3). b) 4). d) 5). d) 6). b) 7). c) 8). b) 9). c) 10). b)


Important Practice English QuestionsClick Here