Practice English Questions (FillUps/Sentence Improvement) for SSC/FCI Exam

Practice English Questions (Fill in the Blanks)
Practice English Questions (Fill Ups/Sentence Improvement) with Answers Set-84:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions (Questions: 1 to 5 ): Each question given below has two blanks, choose the correct word given below which suites exactly in the place of blank.


1).Current deposit accounts are opened to ______ transactions of business and trade and hence not ______ to any interest from the bank.
a)    accept, obliged
b)    do, liable
c)    seek, authorized
d)    meet, entitled
e)    find, ready


2).The opening up of insurance sector has resulted in ______ of new products, particularly the unit-linked products which offer both capital______ and insurance cover and have attracted the attention of the insured.
a)    appropriation, formation
b)    introduction, appreciation
c)    opening, collection
d)    distinction, depreciation
e)    separation, investment


3).The Reserve Bank exercises its supervisory role_____ the financial system_____ commercial and urban cooperative banks, financial institutions and NBFCs, through the Board of Financial Supervision.
a)    in, around
b)    about, within
c)    for, covering
d)    of, for
e)    over, encompassing


4).It is _____that congress leader Shashi Tharoor had to lose his job as the party’s spokesperson______ for praising a man who had called Tharoor’s wife a Rs. 50 crore girl friend.
a)    ironical, allegedly
b)    useless, certainly
c)    worthless, illegally
d)    critical, particularly
e)    proper, formally


5).More than two lakh students________ up to two years preparing for the Common Admission Test (CAT) all in the attempt to ______ a seat at one of the top business school in the century?
a)    read, fetch
b)    wait, go
c)    spend, secure
d)    go, here
e)    study, take


Directions (Questions. 6 to 10): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold, to make the sentence grammatically correct replace the bold part with correct alternative options given below. If the sentence correct as it is given option ‘D’ (No correction required).

6).In the past two years, Goa witnessed high growth in household saving and was one of the few state where inflation declined.
a)    saving and was the few states
b)    saving and were one of the few states
c)    savings and was one of the few states
d)    savings and has one of the few states
e)    No correction required


7).India should not tolerate Chinese incursion of its territory and realize that appeasement of an assertive China is a recipe for global marginalization.
a)    incursion of their territory
b)    incursion of his territories
c)    incursion besides its territory
d)    incursions into its territory
e)    No correction required


8).By deciding to allow the Indian private sector to bid for the entire lot of six submarines, the government has ended a debate.
a)    Deciding to
b)    Decision to
c)    Through deciding
d)    To decide to
e)    No correction required


9).To illustrate my point, I have been taking the example of three cars from three different segments.
a)    I have taken
b)    I might take
c)    I ever take
d)    I could be taking
e)    No correction required


10).The congress working committee will be restructure and young faces will be inducted.
a)    will restructure
b)    will be restructured
c)    will have restructured
d)    can restructure
e)    No correction required


Answers:                                 

1). d)   2). b)   3). e)   4). a)   5). c)   6). c)   7). d)   8). e)   9). a)   10). b)


Important Practice English QuestionsClick Here