Practice English Questions (Cloze Test) for SSC/FCI Exam

Practice English Questions (Cloze Test) for SSC/FCI Exam Set-87:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions (Q. 1 – 10) : In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
            A Surendran, Additional General Manager of International Banking at Federal Bank, said banks expected about $ 10 billion to (1) in. “ The (2) of these inflows will be seen only in the next (3). There may be an impact now but not a major one as these (4) have to be fresh deposits or renewal of deposits”, he said.
            Report say the total NRE, NRO (non – resident ordinary) and FCNR deposits are at $51.97 billion as in October 2011. If one (5) a one per cent (6) in the value of rupee and takes (7) account the (8) rates in other countries, NRI’s have an option (9) they could borrow from their home countries and deposit in India, thereby making a clear (10) of 1 – 2 percent.
1).
a)    grow
b)    blow
c)    flow
d)    go
e)    call

2).
a)    produce
b)    consequent
c)    resultant
d)    impact
e)    reaction

3).
a)    time
b)    fiscal
c)    year
d)    mensem
e)    plan

4).
a)    tenders
b)    money
c)    cash
d)    credits
e)    deposits

5).
a)    thinks
b)    lends
c)    assumes
d)    borrows
e)    feels
6).
a)    grow
b)    appreciation
c)    plus
d)    dividend
e)    cut

7).
a)    into
b)    for
c)    in
d)    to
e)    out

8).
a)    prime
b)    lending
c)    pulse
d)    increase
e)    depreciation

9).
a)    wherein
b)    which
c)    that
d)    how
e)    when

10).
a)    difference
b)    reduction
c)    margin
d)    deduction
e)    cut

Answers:                         
1). c) 2). a) 3). e) 4). d) 5). b) 6). c) 7). e) 8). d) 9). a) 10). b)


Important Practice English QuestionsClick Here