Science Biology – GK Quiz for SSC/FCI Exam Set-27

Science Biology
Science Biology – GK Quiz for SSC/FCI Exam Set-27:
The lists of Important GK Questions from Biology were given here for SSC and all other competitive Exams. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

1).Malaria is caused by ………….
a)    Plasmodium
b)    Borrelia
c)    Flavivirus
d)    Spirochaete


2).Among the following the bacterial disease is …………
a)    Leishmamiasis
b)    Cholera
c)    Brain fever
d)    Malaria

3).Japanese encephalitis is transmitted to people who are in close proximity to …………
a)    pigs
b)    chicken
c)    dogs
d)    cats

4).In life time, a person may be infected by dengue fever …………
a)    four times
b)    two times
c)    one time only
d)    several times

5).Filarial worm attains sexual maturity in ……….
a)    liver
b)    lungs
c)    spleen
d)    lymphatic vessels

6).Filariasis is caused by a parasitic worm called ………..
a)    Plasmodium
b)    Vibrio Cholerae
c)    Wuchereria bancrofi
d)    Flavivirus

7). Dengue fever is caused by ……….
a)    Flavivirus
b)    Vibrio
c)    Wucherria bancrofti
d)    Leptospira

8). NMEP is concerned with the eradication of ………….
a)    Filaria
b)    Leprosy
c)    Malaria
d)    Brain fever

9). Frog belongs to class……….
a)    Amphibia
b)    Anura
c)    Ranidae
d)    Vertebrata

10). Eyes of frog are protected by a transparent membrane called………..
e)    Tymphanic membrane
f)     Nictitating membrane
g)    Basilar membrane
h)    Reisner’s membrane

Answers:                         
1).a)  2).b)  3).a)  4).a)   5).d)  6).b)  7).a)   8).c)   9).a)  10). c)



People Also Visited: