Practice Reasoning Questions with answers-SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions with answers Set-33:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC/FCI Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

1). If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be closed?
a)    5279431
b)    5978213
c)    8251896
d)    8543691

2). Mother was three times the age of her daughter five years ago. After five years, mother will be twice as old as her daughter. How old is the daughter today?
a)    5 years
b)    10 years
c)    15 years
d)    20 years

3). Q is the son of P, X is the daughter of Q, R is the aunty (Bua) of X and L is the son of R, then what is L to P?
a)    Grandson
b)    Grand daughter
c)    Daughter
d)    Nephew

4). Five birds Crow, Pigeon, little pigeon, Big crow and Eagle fly one after other from a tree branch. Big Crow flew after Crow but is ahead of Eagle. Pigeon is between Crow and Big Crow. Little Pigeon is before Crow. Which bird is the last?
a)    Pigeon
b)    Big Crow
c)    Eagle
d)    None of these

5). In a certain code ‘KINDLE’ is written as ELDNIK, how ‘EXOTIC’ can be written in that code?
a)    EIOTC
b)    COXITE
c)    CXOTIE
d)    CITROCE

6). Given that 25th February 2008 is Monday. What day is 2nd March of 2008?
a)    Tuesday
b)    Saturday
c)    Sunday
d)    Monday

7). A is the mother of D and sister of B. B has a daughter C who is married to F. G is the husband of A. How is G related to D?
a)    Uncle
b)    Husband
c)    Son
d)    Father

8). Sheela is Ravi’s sister-in-law. Ram is Ravi’s brother. Ram’s wife is Sheela. Deepa is Ravi’s sister. Deepa’s mother is Shanthi. How is Sheela related to Shanthi?
a)    Mother-in-law
b)    Daughter-in-law
c)    Grand daughter
d)    Daughter

9). In certain code Language, ‘WOMEN’ is coded as ‘YRODP’. How will ‘MAJOR’ be written in that code language?
a)    NBKPS
b)    ODLRT
c)    OCLQT
d)    PDMRU

10). If DISC is code as 8749 and ACHE is coded as 3950, then HEAD is coded as
a)    5038
b)    5308
c)    3508
d)    3805

Answers:
1).c)    2).c)   3).a)   4).c)   5).d)   6).c)   7).d)    8).b)    9).b)    10).a)  

For more Practice Reasoning Questions: Click Here