Practice Reasoning Questions with answers-SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions (classifications)with answers Set-40:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC/FCI Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.


1). 196 : 14 : : 256 : ?
a)    15
b)    18
c)    16
d)    26

2). 729 : 9 : : 64 : ?
a)    2
b)    4
c)    6
d)    8

3). 5 : 7 : : 11 : ?
a)    15
b)    13
c)    12
d)    14

4). 4 : 7 : : 5  : ?
a)    10
b)    15
c)    20
d)    9

5). 25  :  125  : : 36  :  ?
a)    216
b)    316
c)    256
d)    None of these

6). 144  :  13  : :  196  :  ?
a)    14
b)    15
c)    16
d)    18

7). PMKF  :  FKMP  : :  LION  :  ?
a)    NOIL
b)    NOLI
c)    CUB
d)    LNOI

8). 8  :  63  : :  9  :  ?
a)    81
b)    80
c)    82
d)    90

9). 52   :  32  : :  23  :  ?
a)    42
b)    10
c)    9
d)    16

10). 2  :  16  : :  3  :  ?  
a)    243
b)    81
c)    27
d)    90

Answers:                         
1). c) 2). b) 3). b) 4). d) 5). a) 6). b) 7). a) 8). b) 9). c) 10). b)


For More Practice Reasoning Questions - Click Here