Practice English Questions (Sentence Improvement) with Answers Set-77

Practice English Questions (Sentence Improvement)
Practice English Questions (Sentence Improvement) with Answers Set-77:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions (1-10): In the following Questions , a sentence/part of the sentence is given in Bold  sentence/part of the sentence at (a), (b), and (c) which may improve the sentence. Choose, the correct alternative. Incase no improvement is needed your answer is (d).

1). New hires in this laboratory should anticipate excellent research opportunities and getting valuable clinical, experience.
a)    As well as
b)    And also getting
c)    And obtaining
d)    No improvement

2). It is more better to take this route, than the other one.
a)    Good
b)    Better
c)    More good
d)    No improvement

3). She is absent; she must be sick again.
a)    She is absent; she has been sick again
b)    She is absent; she is sick again
c)    She is absent; she must have been sick again
d)    No improvement

4). Jackie has already gone to the airport she will meet us at the check-in-counter.
a)    Gone to the airport and Jackie will meet us
b)    Gone to the airport and she will meet us
c)    Gone to the airport she ought to meet us
d)    No Improvement

5). The place at which the two roads meet, you will find a small log cabin.
a)    Where the two roads meet
b)    At the place where the two roads meet
c)    The place where the two roads meet
d)    No Improvement

6). The vivid photos of majestic animals and colourful birds from the wild-life park is a graphic depiction of what is beautiful in the continent of Africa
a)    Is a graphic depiction of what was beautiful in
b)    Are graphic depictions of what is beautiful in
c)    Is a beautiful and graphic depiction of
d)    No Improvement

7). Although I was initially apprehensive, I found the eating of snails to be a rather pleasant experience.
a)    I ate the pleasant snail’s experience
b)    I found the snails experienced
c)    I found it to be a more pleasant experience
d)    No Improvement

8). The man ate an apple, an orange and washed his hands.
a)    An apple and an orange, and washed his hands
b)    An apple, an orange, washed his hands
c)    An apple, an orange and his washed hands
d)    No Improvement

9). After we ate a spectacular nine-course dinner, three television shows were watched by us.
a)    We were watching three television shows
b)    We engaged in the watching of three shows
c)    We watching three television shows
d)    No Improvement

10). The blue whale, weighing more than 150 tons, the largest known animals on Earth.
a)    Weighing more than 150 tons it is
b)    Weighing more than 150 tons is the
c)    Which weighs more than 150 tons being the
d)    No improvement

Answers:
1).a)    2).b)   3).d)   4).b)   5).a)   6).b)   7).c)    8).a)    9).c)    10).b)  


People Also Visited: