Practice English Questions (Idiom and phrase) with Answers Set-79

Practice English Questions (Idiom and phrase)
Practice English Questions (Idioms and Phrases) with Answers Set-79:
Dear Readers, Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Choose the alternative which best expresses the meaning of the idioms / phrases.

1).He is in the habit of going to roost early.
a)    going to office
b)    going to toilet
c)    going for a walk
d)    retire for the night

2).The earthquake has devastated the town neck and crop.
a)    not so much
b)    little
c)    completely
d)    partially

3).she in the habit of taking French leave very often.
a)    taking sick leave
b)    taking leave without permission
c)    taking privileged leave
d)    taking leave on medical grounds

4).His girl friend’s love was after all a Juda kiss.
a)    false love
b)    real love
c)    secret
d)    treason

5). The young man played ducks and drakes with his inherited money.
a)    Invested in share market
b)    gambling
c)    deposited in banks
d)    wasted

6). I want to tell you in a nut shell. Lust for money and power ruined her life.
a)    To tell as objectively as possible
b)    confidentially
c)    in detail
d)    in a brief manner

7).Deepak did not care for his family, he wanted to gather roses only
a)    to save money miserly
b)    to paint a rosy picture of the past
c)    to seek all enjoyments of life
d)    to obtain fame by hardwork

8).A close-fisted person
a)    A powerful person
b)    A miser
c)    A close friend
d)    A cowardly

9). To feather one’s nest
a)    To harbor ill feelings
b)    To build one’s house
c)    To enrich oneself when opportunity occurs
d)    To get something in abundance

10).Our school is within a stone’s throw of the railway station.
a)    within a certain radius
b)    very far off
c)    at a short distance
d)    within a definite distance

Answers:                         
1).d)  2).c)  3). b) 4).a)  5).d)  6).d)  7). c) 8). b) 9). c) 10). d)


 People Also Visited: