Practice English Questions (Error Spot) with Explanations Set-75

Practice English Questions (Error Spot)
Practice English Questions (Error Spot) with Explanations Set-75:
Practice English Questions for upcoming SSC/FCI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.
 
1). My boss / offered me / coffee / but I denied it / No Error.
a)    My boss
b)    offered me
c)    coffee
d)    but I denied it
e)    No Error

2). The teacher / said that / the earth revolved / round the Sun. / No Error
a)    The teacher
b)    said that
c)    the earth revolved
d)    round the Sun  
e)    No Error

3).An European / lives / in my area. / No Error
a)    An European   
b)    lives
c)    in my area
d)    No Error

4). Young boys / dislike / to see a film / late in the night. / No Error
a)    Young boys
b)    dislike
c)    to see a film
d)    late in the night
e)    No Error

5). I / could not attend the office / because it was / very hot to-day. / No Error
a)    I  
b)    could not attend the office
c)    because it was
d)    very hot to-day
e)    No Error

6). Ram is smarter / than / any body / in his class / No Error
a)    Ram is smarter
b)    Than
c)    any body
d)    in his class
e)    No Error

7).Sooner than he had arrived / his relatives arranged a reception / in his honour in / the best hotel in town. / No Error
a)    Sooner than he had arrived  
b)    his relatives arranged a reception
c)    in his honour in
d)    the best hotel in town
e)    No Error

8).Modern film techniques / are far superior / than that / employed in the past. / No Error
a)    Modern film techniques
b)    are far superior
c)    than that
d)    employed in the past
e)    No Error

9). I / cannot remember / where I did leave / my green shirts. / No Error
a)    I
b)    cannot remember
c)    where I did leave
d)    my green shirts
e)    No Error

10). There / is plenty of time / to catch the flight. / No error
a)    There
b)    Is plenty of time
c)    to catch the flight
d)    No Error

Answers:                         
1). d) 2). c) 3). a) 4). c) 5). c) 6). c) 7). a) 8). c) 9). c) 10). d)

Explanations:

1). ‘declined’ in the place of ‘denied’
Answer: d)
2). ‘revolves’ in the place of ‘revolved’ (universal truth)
Answer: c)
3). ‘A’ in the place of ‘an’
Answer: a)
4). ‘seeing’ in the place of ‘to see’
Answer: c)
5). ‘as’ in the place of ‘because’
Answer: c)
6). ‘anybody else’ in the place of ‘anybody’
Answer: c)
7). ‘No sooner had he arrived than’ in the place of ‘sooner than he had arraied’
Answer: a)
8). ‘to those’ in the place of ‘than that’
Answer: c)
9). ‘where did I leave’ in the place of ‘where I did leave’
Answer: c)
10). No Error
Answer: d)