History –GK Quiz for SSC CHSL/FCI Exam Set-27

History –GK Quiz
History –GK Quiz for SSC CHSL/FCI Exam Set-27:
The lists of important GK questions from Indian History were given here with answers. Candidates those who are all preparing for the SSC and all other competitive examinations can use this material.

1). Raja Rammohan Roy was born in __________.
a)    Calcutta
b)    Chennai
c)    Delhi
d)    Bengal


2). “precepts of Jesus Christ” was written by
a)    Dayanada Saraswathi
b)    Virjanand
c)    Raja Rammohan Roy   
d)    Vivekanada

3). “The Guide to Peace and Happiness” was written by ________.
a)    Mahadeva Govinda Ranade   
b)    Balagandhar Tilak
c)    Raja Rammohan Roy
d)    Dr. Ambedhar

4). Raja Ram Mohan Roy was given the title Raja by ______
a)    East india Company    
b)    British Government
c)    Mughal Emperor
d)    The British Crown

5). The Sati Prohibition Act was passed in the year ______.
a)    1825  
b)    1826
c)    1829
d)    1828

6). Raja Ram mohan Roy helped _____ to remove Sati.
a)    Dalhousie
b)    Canning
c)    Bentinck
d)    Wellesley

7). Prarthana Samaj was formed in ________ in 1867.
a)    Madras   
b)    Calcutta
c)    Bombay
d)    Bengal

8). Prarthana Samaj was formed by
a)    Dr. Atmaram Pandurang
b)    Pt. Madhan Mohan
c)    Dr. Ambedkar
d)    Vivekananda

9). Arya Samaj was formed by _______.
a)    Vivekananda
b)    Narayana Guru
c)    Jyotiba Phule
d)    Swami Dayananda Saraswathi

10). Arya Samaj was formed in _________.
a)    1875
b)    1870
c)    1890
d)    1860

Answers:                         
1).d)  2).c)  3).c)  4).c)  5).c)  6).c)  7).c)  8).a)  9).d)  10).a)


People also Visited: