Practice Reasoning Questions (Mixed Questions) with Answers

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions (Mixed Questions) with Answers Set-26:
Important Practice Reasoning Questions for SSC CHSL Exam was given here with solutions, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

 Directions(1-4): In this series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

1). E  J  H  M  ?
a)    K
b)    R
c)    I
d)    P

2). 7,8   9,6   11,4  3,?
a)    11
b)    5
c)    12
d)    9

3). DEC  IJH  NOM  STR  ?
a)    UVM
b)    XYW
c)    VWU
d)    YZX

4). 9  18  43  92  ?
a)    105
b)    135
c)    150
d)    173

5). H1X  I4V  J9T  K16R  ?
a)    T30S
b)    M20S
c)    L25P
d)    L26P

Directions(6-10): In this questions which set of letters when sequentially placed in the gaps in the given letter series shall complete it?

6). P_MP_MMP_MPP_MP
a)    MPMPM
b)    MPPMM
c)    PMMPM
d)    MMPPM

7). ab_ca_cc_bc_abc_ab
a)    cbbac
b)    cabcc
c)    cbacc
d)    cbaac

8). If ‘A’ denotes ‘÷’, ‘B’ denotes ‘×’, ‘C’ denotes ‘+’ and ‘D’ denotes ‘-‘, then 5B39A3C16D8 = ?
a)    81
b)    65
c)    89
d)    73

9). In a certain code language DRAMA is written as IWZZN, how is Tower written in that code language?
a)    LGDIV
b)    GLDIV
c)    LGDVI
d)    GLDVI

10). Pointing to a man in a photograph, a women says, ‘He is father of my only daughter-in-law.’ How is the man related to the women?
a)    Son
b)    Father-in-law
c)    Husband
d)    Brother-in-law

Answers:
1).a)  2).c)  3).b)  4).d)  5).c)  6).b)  7).c)  8).d)  9).a) 10).b)

For more Practice Reasoning Questions: Click Here