Practice Reasoning Questions(Related Letter/Number/word) with answers

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions(Related Letter/Number/word) Set-31:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CHSL Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.
Directions (1-8): In Each of the following questions, Select the related letters / words / numbers from the given alternatives.

1). ACEG : SUWY : : BDFH : ?
a)    TVZX
b)    RTZV
c)    TVXZ
d)    RTVZ

2). M/AC : N/AD : : O/AE : ?
a)    P/AF
b)    Q/AB
c)    P/AC
d)    R/AD

3). 5 : 27 : : 9 : ?
a)    83
b)    81
c)    36
d)    18

4). 6 : 11 : : 11 : ?
a)    6
b)    17
c)    20
d)    30

5). ABE : 8 : : KLO : ?
a)    37
b)    39
c)    38
d)    36

6). STY : PIG : : BYRE : ?
a)    Eagle
b)    Cow
c)    Tiger
d)    Hen

7). Patrol : Security : : Insurance : ?
a)    Money
b)    Policy
c)    Saving
d)    Risk

8). ADBC : EHFG : : IJKL : ?
a)    MOPN
b)    MPNO
c)    ORPQ
d)    MPON

9). Find out the set of numbers amongst the four sets of numbers given in the alternatives, which is the most similar to the numbers given in the questions?
Given : (6, 30, 90)
a)    6, 24, 86
b)    7, 42, 218
c)    6, 24, 70
d)    8, 48, 192

10). Arrange the following in the meaningful / Logical order :
1. Exhaust                 2. Night
3. Day                         4. Sleep
5. Work
a)    3  5  2  4
b)    5  1  4  2
c)    5  1  2  4 
d)    5  2  1  4
Answers:

1).c)    2).a)    3).a)    4).c)    5).c)    6).b)    7).d)    8).b)    9).d)    10).c)

For more Practice Reasoning Questions: Click Here