Practice Reasoning Questions(Number/word Series) with Answers

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions(Number/word Series) Set-29:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for SSC CHSL Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

Directions(01-10): A series is given with one term missing. Choose the correct alternatives from the given ones that will complete the series.
1). 3,  6,  8,  16,  18,  ?
a)    28
b)    34
c)    36
d)    54

2). 17,  13,  11,  7,  5,  ?
a)    0
b)    1
c)    2
d)    3

3). 4,  9,  19,  39,  ?
a)    49
b)    59
c)    79
d)    89

4).  Z,  U,  Q,  ? ,  I
a)    I
b)    K
c)    M
d)    N

5).  3,  15,  4,  16,  5,  17,  6,  ? ,  7
a)    12
b)    13
c)    15
d)    18

6). 68,  81,  96,  ? , 132
a)    105
b)    110
c)    113
d)    130

7). 121,  253,  374,  495,  ?
a)    565
b)    523
c)    5116
d)    5102

8).  CE,  GI,  KM,  OQ,  ?
a)    TW
b)    TV
c)    SU
d)    RT

9). R,  O,  L,  I,  F,  ?
a)    C
b)    A
c)    E
d)    I

10). B,  F,  K,  ? , X
a)    P
b)    Q
c)    R
d)    S

11).  10,  18,  28,  40,  54,  70,  ?
a)    84
b)    86
c)    87
d)    88

12).  LMPS,  VWZC,  FGJM,  ? 
a)    MNQS
b)    OPRT
c)    PQTW
d)    QTWX

Answers:
1).c)   2).b)   3).c)   4).d)   5).d)   6).c)   7).c)   8).c)   9).a)   10).b)   11).d)   12).c)  

For more Practice Reasoning Questions: Click Here