SSC CHSL -Practice English Questions (Synonyms / Antonyms) Set-65

SSC CHSL -Practice English Questions (Synonyms / Antonyms)
SSC CHSL -Practice English Questions (Synonyms / Antonyms) Set-65:
Practice English Questions for upcoming SSC CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Directions(01-05): Out of four Alternatives choose the one which best expresses the meaning of given word and mark it .
1). Exasperate
a)    Transcend
b)    Irritate
c)    Elevate
d)    Inspect



2). Pantry
a)    Distrustful
b)    Jeans
c)    Knickers
d)    Kitchen



3). Sinister
a)    Malicious
b)    Solitary
c)    Alike
d)    Stingy



4). Fatigue
a)    Ruthless
b)    Dissipated
c)    Exhaust
d)    Simulate



5). Lavish
a)    Indolent
b)    Extol
c)    Somber
d)    Prodigal




Direction(06-10): Choose the alternative opposite in meaning to the given word.

6). Captivate
a)    Fascinate
b)    Offend
c)    Canvass
d)    Campaign



7).Commodious
a)    Confined
b)    Convenient   
c)    Roomy
d)    Big



8). Recur
a)    Persist
b)    Return
c)    Repeat
d)    Stop



9). Sedate
a)    Serene
b)    Sober
c)    Excited
d)    Placid



10). Torment
a)    Agony
b)    Cheer
c)    Torture
                d)    plague


Answers:
1).b)  2).d)  3).a)  4).c)  5).d)  6).b)  7).a)  8). d)  9).c)  10).b) 

 People Also Visited: