SSC CHSL -Practice English Questions (Antonyms) Set-69

practice English Questions (Antonyms) Set-69
SSC CHSL -Practice English Questions (Antonyms) Set-69:
Practice English Questions for upcoming SSC CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.


Directions(1-10): Choose the word Opposite in meaning to the given word.

1). Paucity
a)    Paragon
b)    Pronounce
c)    Plethora
d)    Persuade
2). Hostile
a)    Joyful
b)    Helpful
c)    Friendly
d)    Violent
3). Effeminate
a)    Feminine
b)    Androgynous
c)    Soft
d)    Manly
4). Reprimanded
a)    Rebuked
b)    Praised
c)    Admonished
d)    Shouted
5). Equilibrium
a)    Composure
b)    Imbalance
c)    Stability
d)    Inequality
6). Immortal
a)    Eternal
b)    Permanent
c)    Deathly
d)    Temporary
7). Focus
a)    Disappear
b)    Disperse
c)    Link
d)    Layer
8). Veteran
a)    Activist
b)    Enthusiast
c)    Novice
d)    Master
9). Superfluous
a)    Essential
b)    Excess
c)    Unwanted
d)    Necessary
10). Parry
a)    Avoid
b)    Elude
c)    Shun
d)    Allow
Answers:                         
1).c)  2).c)  3).d)  4).b)  5).b)  6).d)  7).b)  8).c)  9).a)  10).d)

   People Also Visited: