SSC CHSL -Practice English Questions (Antonyms) Set-73

 Practice English Questions (Antonyms)
SSC CHSL -Practice English Questions (Antonyms) Set-73:
English Practice questions were given here. Candidates those who are preparing for SSC and all competitive exams can use this tips.


Directions(01-10) : In questions choose the word opposite in meaning to the given word and mark it in the Answer-Sheet.

1). Cultivated
a)    Crude
b)    Genteel
c)    Suave
d)    Refined

2). Impertinent
a)    Insolent
b)    Impudent
c)    Cheeky
d)    Courteous

3). Divulge
a)    Disseminate
b)    Dissemble
c)    Publicize
d)    Transmit

4). Appreciation
a)    Aspersion
b)    Admiration
c)    Commendation
d)    Compliment

5). Supple
a)    Pliant
b)    Pliable
c)    Rigid
d)    Flexible

6). Florid
a)    Weak
b)    Pale
c)    Monotonous
d)    Ugly

7). Verity
a)    Sanctity
b)    Reverence
c)    Falsehood
d)    Rarity

8). Perspicuity
a)    Vagueness
b)    Dullness
c)    Unfairness
d)    Unwillingness
9). Fervent
a)    Inexcitable
b)    Enduring
c)    Dispassionate
d)    Subdued

10). Meandering
a)    Sliding
b)    Sloping
c)    Strained
d)    Straight

Answers:
1).a)    2).d)    3).b)    4).a)    5).c)    6).b)    7).c)    8).a)    9).c)    10).d)

People Also Visited: