General Awareness Quiz – For SSC CHSL / FCI Exams Set-27

General Awareness Quiz –
General Awareness Quiz – For SSC CHSL / FCI Exams Set-27:
The List of General Awareness questions and answers for SSC and FCI Exams. Candidates those who are all preparing for ssc and other competitive exams can use this material.

1). ‘Terra Rossa’ is a latin word which means
a)    Hot area
b)    Red terrain
c)    Lateritic Region
d)    Region near to the poles
2). Widening of a river valley takes place due to
a)    Corrosion
b)    Lateral erosion
c)    Corrasion
d)    Hydraulic tree
3). Resin is a product of
a)    Grapes
b)    Coniferous trees
c)    Rubber tree
d)    Banyan tree
4). Water of coconut is
a)    Liquid nucellus
b)    Liquid mesocarp
c)    Liquid endocarp
d)    Degenerated liquid endosperm
5). Bulbils takes part in
a)    Sexual reproduction
b)    Vegetative reproduction
c)    Food storage
d)    Respiration
6). Fish is a first class protein as it contains
a)    Essential amino-acids
b)    Non-essential amino acids
c)    All essential fatty acids
d)    No amino acid
7). Stem in usually
a)    Positively phototropic
b)    Negatively phototropic
c)    Negatively geotropic
d)    Positively acrotropic
8). The word ‘insolation’ mans
a)    Matters which isulates
b)    Incoming solar radiation
c)    Insoluble matters
d)    None of the above
9). A wire of resistance R is cut into ‘n’ equal parts. These parts are then connected in parallel. The equivalent resistance of the combination will be
a)    nR
b)    R/n
c)    n/R
d)    R/n2
10). A bullet hits and gets embedded in a solid block resting on a horizontal frictionless table. Which physical quantity is conserved in this process?
a)    Momentum and kinetic energy
b)    Momentum alone
c)    Kinetic energy alone
d)    Neither momentum nor kinetic energy
Answers:
1).b)  2).b)  3).b)  4).d)  5).b)  6).a)  7).a)  8).b)  9).d)  10).b)

People Also Visited: