Science Biology – GK Quiz for SSC/FCI Exam Set-25

Science Biology –
Science Biology – GK Quiz for SSC/FCI Exam Set-25:

The lists of Important GK Questions from Biology were given here for SSC and all other competitive Exams. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

1). Bacteria was discovered by _________.
a)    Leeuwenhoek
b)    Louis Pasteur
c)    Alexander Flemming
d)    Newton


2). Bacillus, Clostridium form Resistant structures known as ______.
a)    Carboxysomes
b)    Endospores
c)    Ribosomes
d)    Plasmids

3). Anthrax is caused commonly in ________.
a)    Animals & Humans
b)    Chicken
c)    Sheep & cattle
d)    Pigs

4). Typhoid is caused by a bacteria called _________.
a)    Salmonella
b)    Leptospirainterrogans botulium
c)    Bacillus anthracis
d)    Clostridium botulinum
5). The male Anopheles lives on _______.
a)    Wooded area
b)    Drainage
c)    Plant sap
d)    Freshwater

6). Distinguishing Features of Anopheles mosquito is ______.
a)    Long antenna
b)    Long Palpus
c)    Short palpus
d)    Short Antenna

7). In water surface, the larva of Anopheles floats ________
a)    Parallely
b)    Vertically
c)    Inclined
d)    Horizontally

8). While biting, the abdomen of Anopheles mosquito points _______.
a)    Downwards
b)    Parallel
c)    Upwards
d)    Inclined

9). Female Anopheles Mosquito chiefly transmits _______.
a)    Dengu fever
b)    Malaria
c)    Cholera
d)    Typhoid

10).Distinguishig feature of culex is head showing ______.
a)    Short palpus
b)    Long antenna
c)    Long palpus
d)    Proboscis
Answers:

1).a)  2).c)  3).b)  4).a)  5).b)  6).c)  7).a)  8.b)  9).c)  10).a)

People Also Visited: