SSC CHSL/CGL Mains-Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-58

SSC CHSL/CGL Mains-Practice English Questions (Fill in the Blanks)
SSC CHSL/CGL Mains-Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-58:
Practice English Questions for upcoming SSC CGL and CHSL Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

Choose the correct alternative out of the four as your answer.
1).This is the bag in…..the money was kept.
a)    that
b)    which
c)    whose
d)    whom





2).We are creditably informed that the murderer has given himself…….to the police.
a)    down
b)    up
c)     about
d)     on



3).I could not buy the book because it was……..
a)    Out of print   
b)    Out of sight
c)    Out of  order
d)    Out of hand



4).I never feel…… among strangers.
a)    To see   
b)    At ease
c)    In time
d)    At a loss



5).We have……..
a)    Run out  
b)    Taken out
c)    Brought out
d)    Stood out


    
Directions (6-10): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.
6).The quality of the construction work is ……
a)    abysm
b)    abyssal
c)    abysmal
d)    abyss



7).Today the standard of education has……..so much.
a)    deteriorates  
b)    deteriorated
c)    deteriorate
d)    will deteriorate



8).Proper grammar, spelling and punctuation………..essential.
a)    is
b)    was
c)    much
d)    are



9).Let us not go on foot…….it is already late.
a)    so
b)    for
c)    until   
d)    when



10).I have been waiting for you…….nine o’ clock.
a)    on
b)    at
c)    till
d)    since



Answers:                         
1). b) 2). b) 3). a) 4). b) 5). c) 6). c) 7). b) 8). d) 9). b) 10). d)

 People Also Visited: