SSC CGL Mains - Practice English Questions (Error Spot) Set-52


SSC CGl Mains - Practice English Questions (Error Spot)


SSC CGL Mains-Practice English Questions (Error Spotting) Set-52:
Practice English Questions for upcoming SSC Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

     Directions (Q.1-5): Read each sentence to find whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any)

1). a) Lakhdar Brahimi, the UN envoy / b) Syria, said that the second round / c) of talks in Geneva has failed / d) to make progress / e) No error



2). a) Four protesters and one policeman / b) were killed / c) when police cleared protest / d) sites in Bangkok / e) No error



3). a) Union members say that little thought / b) has been spared for families of employees / c) who develops health issues owing to / d) living and working in unhygienic conditions / e) No error



4). a) India has one of the largest / b) road network / c) in the world, aggregating to / d) about 3.6 million kilometers at present / e) No error



5). a) Till 1970, India was among first nations / b) having the highest quota with IMF / c) and due to this status India was allotted / d) a permanent place in the Executive Board of Directors / e) No error



     Directions (Q.6-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

6). a) The Superintendent of Dasna Jail in Ghaziabad said / b) that Koli had been transferred from Dasna to Meerut Jail / c) as the first had not facilities / d) to carry out the execution / e) No error



7). a) Once the demand draft will be deposited / b) the individual will be eligible / c) to participate in / d) the online bidding process / e) No error



8). a) The woman kill the child because she wanted / b) to take revenge from her daughter-in-law / c) whom she blamed from taking away / d) her son from her / e) No error



9). a) The Delhi government has issued a notification / b) allowing the opening of new wholesale markets / c) in the capital, which will be outside / d) the purview of the three 
existing AMPC markets / e) No errors



10). a) My resignation was a spontaneous action / b) since I have always believed / c) that life unless / d) honor is no living at all / e) No error



Answers:                                 
1). c)   2). e)   3). c)   4). b)   5). a)   6). c)   7). a)   8). b)   9). e)   10). c)

People Also Visited: