English Daily Quiz - Practice Questions (Error Spot) for SSC Exam Set-41

English Daily Quiz - Practice Questions (Error Spot) for SSC Exam
English Daily Quiz - Practice Questions (Error Spot) for SSC Exam Set-41:
The English Practice Questions with answers from Error Spotting are given here for SSC exams. Candidates those who are all preparing for SSC and all other competitive exams can use this material.


In the following sentence, Spot the Error parts, if there is No error choose as No Error.


1).The Scenery of Ooty (a) / is (b) / better than Kodaikanal.(c)/ No error (d)
2). Few students (a) / will pass (b) / in the examination. (c) / No error (d)
3). My mother (a) / has already read (b) / a few novel looks (c) / that are in the shelf. (d) / No error (e)
4). With each academic year (a) / the number of applicants (b) / are increasing (c) / in the professional colleges. (d) / No error (e)
5). No body offered to give up (a) / their seat to (b) / the old lady (c) / holding luggage in her arms. (d) / No error (e)
6). Prabhakar was unhappy (a) / to hear the news (b) / of his sons failing (c) / in the examination. (d) / No Error (e)
7). If I was (a) / you I would not (b) / attend (c) / the function. (d) / No error (e)
8). Her (a) / Knowledge of Hindi (b) / are very limited. (c) / No error (d)
9). How to solve the problems (a) / is the main criteria (b) / of the students (c) / at the moment. (c) / No error (d)
10). The number of students (a) / in the class (b) / are very small. (c) / No Error (d)

Answers:
1). c)   2). a)  3).  c)  4). c)   5).  b)  6).  c)  7).  a)  8).  b)  9).  e)   10).  c)

Explanations:
1).
Better than Kodaikanal – Incorrect
Better than that of kodaikanal – correct
Answer: c
2).
Few students – Incorrect
A few students – correct
Answer: a
3).
A few novel books – Incorrect
The few novel books – correct
Answer: c
4).
Are increasing – Incorrect
Is increasing – correct
Answer: c
5). ‘their’ is to be replaced by his/ her.
Answer: b
6). ‘of his son failing’ is replaced by of his son’s
Answer: c
7). If I was to be replaced by if I were
Answer: a
8). ‘are’ is replaced by ‘is’
Answer: b
9). No error
Answer: e
10). ‘are’ to be replaced by ‘is’
Answer: c

People Also Visited: