Practice Reasoning Questions (Number Series) for SSC / FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions (Number Series) for SSC / FCI Exam Set-10:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions and Answers for SSC CHSL/FCI exam were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

1).Complete the series:
      81, 69, 58, 48, 39, ……….
a)    7
b)    10
c)    22
d)    31
e)    None


2).Write the next number in the series:
      14, 16, 13, 17, 12, 18, 11, ………
a)    12
b)    19
c)     22  
d)     14
e)    None


3). Write the next number in the series:
        35, 28, 22, 17, 13, 10, 8, ……….      
a)    14   
b)    27
c)    24
d)    7
e)    None


4).Supply the missing figure:
         1, 4, 9, 16, 25 ,….., 49
a)     27  
b)    36
c)    64
d)    81
e)    None


5). Supply the missing figure:
        3, 11, 8, 16, 13, …….,18
a)    15  
b)    17
c)    14
d)    21
e)    None


6). Supply the missing figure:
          2, 6, 12, 20, 30, ……., 56
a)    42
b)    38
c)    46
d)    56
e)    None


7).Complete the series:
       1, 8, 27, 64, 125, 216, ….
a)    343  
b)    512
c)    729
d)    1000
e)    None


8). Complete the series:
         1, 2, 3, 5, 8,13, ……
a)    34
b)    21
c)    30
d)    35
e)    None


9). Complete the series:
          11, 12, 17, 18, 23, 24, …..
a)    30
b)    35
c)    12   
d)    14
e)    None


10). Complete the series:
             3, 2, 11, 6, ……, 10, 27      
a)    19
b)    14
c)    17
d)    42
e)    None


Answers:                         
1).d)  2).b)  3).d)  4).b)  5).d)  6).a)  7).a)  8).b)  9).e)  10).a)

For more Practice Reasoning Questions: Click Here