Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice Set-19:

Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice
Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice Set-19:

Directions (Q.1-5): What approximate value should come in place of question mark (?) in the following questions?

1). 68.003÷33.489=(?)2 -18.79=?
a)    10
b)    18
c)    3
d)    None of these





2).13.689×17.213+21.864×8.79=?
a)    400
b)    380
c)    440
d)    460





3).20440÷639.890=√(?)
a)    984
b)    1084
c)    980
d)    1184





4).279.04×12.546+65.37×47.08=?+126.589
a)    7250
b)    6350
c)    6550
d)    6850





5).In what time will the simple interest on a certain sum become 2.5 times the principal at 12.5% per annum?
a)    25 years
b)    10 years
c)    20 years
d)    12 years





6).Vipul sold an item for Rs. 7600 and incurred a loss of 20%. At what price should he sell it to earn a profit of 20%?
a)    Rs. 12400
b)    Rs. 11400
c)    Rs. 10400
d)    Rs. 14400





7).The breadth of a rectangle field is 8 meters. Its diagonal is 17 meters. What will be the area of the rectangle field?
a)    120 sq m
b)    150 sq m
c)    170 sq m
d)    135 sq m





8).The average height of 18 boys is 170 cm. If the heights of 15 new boys are added, the new average increases by 3 cm. What is the average height of the 15 new boys?
a)    178.4 cm
b)    172.3 cm
c)    174.6 cm
d)    176.6 cm





9).If the downstream speed of a boat is 18 kmph and its upstream speed is 13 kmph, then what is the speed of the stream?
a)    2.5 kmph
b)    1.5 kmph
c)    3 kmph
d)    3.5 kmph





10).In how many different ways can the letters of the word ‘EDITION’ be arranged?
a)    1260
b)    740
c)    2120
d)    2520





Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). b)   4). c)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). d)

People Also Visited: