Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice Set-18

Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice
Quantitative Aptitude for SSC CGL Mains/FCI Exam Practice Set-18:
Direction(1-5): The Pie chart given here represents the domestic expenditure of a family in percent. Study the chart and answer the following questions if the total monthly income of the family is Rs.33,650.

A : Expenditure on Food
B : Expenditure on house rent
C: Expenditure on entertainment
D : Expenditure on education and maintenance of children
E : Medical and miscellaneous expenditure
F: Deductions towards provident fund

1).The measure of the central angle of the sector representing expenditure on education and maintenance of children is
a)    45°
b)    60°
c)    80°
d)    90°





2).The house rent per month is
a)    Rs.6000
b)    Rs.6152
c)    Rs.6057
d)    Rs.6048





3).The annual savings in the form of provident fund would be
a)    Rs.48,456
b)    Rs.48,540
c)    Rs.44,856
d)    Rs.45,480





4).After provident fund deductions and payment of house rent, the total monthly income of the family remains
a)    Rs.23,545
b)    Rs.24,435
c)    Rs.23,555
d)    Rs.25,355





5).The total amount per month, the family spends on food and entertainment combined together, is:
a)    Rs.11,432
b)    Rs.11,441
c)    Rs.12,315
d)    Rs.12,443





6).The largest among the numbers (0.1)2,√0.0121, 0.12 and √0.0004 is
a)    (0.1)2
b)    √0.0121
c)    0.12
d)    √0.0004





7).If 1!+2!+3!+4!+………+100! Is divided by 8, then the remainder is
a)    1
b)    2
c)    3
d)    5





8).The last digit of 340 is
a)    1
b)    3
c)    7
d)    9





9).30 men can repair a road in 18 days. They are joined by 6 more workers. Now the road can be repaired in
a)    14 days
b)    15 days
c)    16 days
d)    17 days





10).A,B and C can complete a piece of work in 12, 24 and 36 days respectively. In how many days will they together complete the same work?
a)    5  6/11
b)    4
c)    6  6/11
d)    6





Answers:                         
1). d) 2). c) 3). a) 4). c) 5). b) 6). c) 7). a) 8). a) 9). b) 10). c)

People Also Visited: