Practice Reasoning Questions and Answers for SSC/FCI Exam

Practice Reasoning Questions with answer
Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam Set-7:
The List of General Intelligence and Reasoning Questions with Explanations for SSC CHSL/FCI exam were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

            Direction (1-6):In each of the following questions select the one which is different from the other three choices.
1).
a)    25, 36
b)    144, 169
c)    100, 121
d)    9, 64


2).
a)    Heat
b)    Light
c)    Bulb
d)    Electricity


3).
a)    Wave
b)    Current
c)    Tide
d)    Storm


4).
a)    X
b)    y
c)    H
d)    D



5).
a)    ZKXJ
b)    CMAL
c)    TGRF
d)    FRTK


6).
a)    ABJNM
b)    QRTUZ
c)    IXYOQ
d)    WFGOP


7. Arrange the following words according to the dictionary?
            1. Inventory
            2. Involuntary
            3. Invisible
            4. Invariable
            5. Investigate
a)    42531
b)    45132
c)    25413
d)    41532


8).Find the next two letters in the given series B C E H L?
a)    XY
b)    MN
c)    QW
d)    OP


9).Which one set of the letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
            a_b_a__n_b b_a bbn
a)    abnabb
b)    bnbban
c)    bnbbna
d)    babban


10).Which one number is wrong in the given series?
            126, 98,70,41,14
a)    98
b)    70
c)    126
d)    41


Answers:                         

1). d) 2). c) 3). c) 4). b) 5). d) 6). c) 7). d) 8). c) 9). b) 10). d)

For more Practice Reasoning Questions: Click Here