Practice English Questions and Answer for SSC / FCI Exam Set-15

Practice English Questions and Answer for SSC/FCI Exam Set-15:
The list of English questions and answer for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.

Directions (1 - 5): In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentences.

1).Speech made to oneself when one is alone
a)    Soliloquy
b)    Oratory
c)    Rhctoric
d)    Stoicism



2).To give up the throne or other office of dignity
a)    Abdicate
b)    Dethrone
c)    Denounce    
d)    Accelerate   



3).Additional paragraph, especially at the end of a letter after the signature
a)     Postscript   
b)    Topograph
c)    Epilogue
d)    Emblem



4).To give one’s authority to another
a)    Authorization    
b)    Powerful
c)    Attorney
d)    Delegate



5).Notice of death, especially in a newspaper
a)    Condolence   
b)    Obituary
c)    Obesity
d)    Funeral



Directions (6 -10): In the following questions, four words are given in the each question, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
6).
a)    vaccum
b)    vacume
c)    vacumme
d)    vacuum



7).
a)    pseudoname  
b)    psudonym
c)    psudoname
d)    pseudonym



8).
a)    Recepient
b)    Receppoent
c)    Recipient
d)    Reciepient



9).
a)    labyrinth
b)    lebyrinth
c)    labirinth   
d)    laberynth



10).
a)    symetry
b)    simmetry
c)    symmetery
d)    symmetry



Answers:                         
1). a) 2). a) 3). a) 4). c) 5). b) 6). d) 7). d) 8). c) 9). a) 10). d)


  People Also Visited: